måndag 22 september 2008

Novell nr 16

Hej, potentiella läsare! Nu har jag mer potentiell läsning till er. I går satt jag uppe till sent, sent och skrev en lång historia som heter "Maskinminnen". Om du känner för det kan du läsa den på http://www.veckansnovell.se/

Ha det enastående bra

2 kommentarer:

Alexander Nyström sa...

Nu har jag läst klart din novell Maskinminnen, och jag är, återigen, djupt imponerad. En slags scifiskräckberättelse som ger återklanger av det bästa av det bästa jag läst och sett inom genren. Och hela tiden språket. Det för berättelsen framåt, det driver handlingen obönhörligt framåt. Så jävla coolt. Jag har skrivit mer eller mindre sedan jag var fjorton, så även om man inte själv kan bedöma sin förmåga borde jag i alla fall ha ett hum om det här med grundläggande berättarteknik. Och ditt språk känns fräscht, speciellt då karaktärernas dialog hela tiden känns relevant - det här är något riktiga människor skulle kunna säga. Och så tar berättelsen den här vändningen på slutet. Jag hade förvisso räknat ut ungefär vad Nora höll på att bli, men inte vad det skulle resultera i. Just det är också ett bevis på hur jävla grym du är - twisten känns helt rätt och samtidigt så effektiv.

Jag ska sluta smöra nu och försöka samla tankarna i stället. Sedan ska jag läsa dina andra noveller.

Saga Torstensson sa...

Du måste skoja med mig. Det är sånt här man drömmer om att någon ska tycka om det man skriver! Maskinminnen är en av mina egna favoriter faktiskt. Men den verkar generellt sett vara lite för konstig och framför allt för lång för att folk ska orka bry sig. Ditt beröm gör mig jätteglad. Tack!!